Transformational Breath®

Contact & Info

Tarieven & Workshops

AdemVrijheid

Home

Ervaringen

Annette Schaap, Utrecht


“Een ademsessie met Monique is altijd een belevenis. Alsof ik op reis ga zonder dat ik weet waar ik uit ga komen. Soms lijkt het alsof er niets gebeurt, maar gebeurt er stiekem heel veel en een andere keer word ik emotioneel en komt er heel veel los. Wat ik fijn vind aan de manier waarop Monique de sessie begeleid is dat ik het gevoel heb, dat alles er mag zijn. Ik voel me geleid en veilig om in contact te komen met de diepste lagen van mijn zijn. Veilig ook om los te laten wat losgeslaten wil worden. Bovendien waardeer ik haar professionaliteit en kennis, die zij altijd op unieke wijze weet te combineren met haar intuïtie en gevoel. Elke sessie is weer een nieuw avontuur.”Vrouw, 37 jaar


"Voor mij zijn de ademsessies een oefening in overgave. Ik ervaar ze als heel bevrijdend. Ik ruim er dingen mee op die ik niet meer bij me wil dragen (al weet ik niet specifiek waarover het gaat, maar dat hoeft ook niet). Steeds als ik na een sessie op de fiets zit, wil ik naar de hele wereld roepen dat ze het ook moeten doen. Monique begeleidt je zo ontzettend liefdevol, ze biedt je alle veiligheid die je nodig hebt." 


Vrouw, 39 jaar


"De deur wordt altijd met een warm welkom open gedaan.  Monique neemt de tijd om je op je gemak te stellen.

Ze legt uit wat de bedoeling is, luistert en probeert samen met jou concreet te maken wat het doel van de sessie wordt. (Lees, de eerste keer vond ik het heel spannend en wist echt niet wat er zou gebeuren.)

De sessie is een cadeautje voor jezelf, om letterlijk en figuurlijk op adem te komen. De omgeving is in alle rust, heerlijke muziek op de achtergrond en een prettige manier van coaching van Monique zelf.


Een uur waarin je alle aandacht op je ademhaling ligt, bewust ademhalen, bewust worden van de stroom van lucht en wat het met zich meebrengt. Ademhalen is meer dan een beweging en lucht, er zitten namelijk stiekem allemaal emoties in verstopt. Hoe heerlijk als je dat mag loslaten en wegblazen. Het geeft ruimte en nieuwe inzichten.

En ja tuurlijk klinkt het zweverig en spannend, maar zie het als een fysiotherapeut en een sportblessure. Het helpt je onderweg met stapjes zetten in het volgen van je hart.”

Vrouw, 31 jaar


"Ik vond het heel fijn zoals je de ademsessie deed, je komt als een warm, betrokken en energiek persoon over, en dat was prettig. En mooi wat je zei over dat mijn borst niet mee ademde, het klopt dat ik altijd last heb gehad van conflicten tussen verstand en gevoel.”


Man, 40 jaar, Senior manager


“Een ademsessie bij Monique is echt een reis naar jezelf. Op zoek naar je echte gevoel en het ervaren van 'lucht' in je hoofd en in je lijf. Monique begeleidt je tijdens de ademsessie waarbij je de intenties die je eerst hebt opgeschreven als het ware volgt. 


Na de sessie waren mijn gedachten scherper en duidelijker en voelde ik precies wat voor mij heel belangrijk is in het leven en wat een stuk minder belangrijk is. De zorgen, problemen, vragen en onzekerheden die volgens mij heel normaal zijn en die eigenlijk iedereen wel heeft kregen voor mij een perspectief en een oplossing of antwoord. En dat voelt echt heel fijn. De sfeer is vanaf het eerste moment prettig en ontspannen en daardoor voel je je vrij om de adem het werk te laten doen. Absoluut een aanrader voor iedereen die ergens mee zit, hoe klein of groot dan ook.”


DG - ondernemer - 36 jaar


“In 2014 kwam ik voor het eerst bij Monique. Een oprecht lief, eerlijk en down to earth mens.


Ik ben naar haar toe gegaan, omdat door mijn snelle hectische leven vaak verkeerd ga ademen. Dit merkte ik bij het sporten zoals hardlopen of stressvolle dagen. Ik ademde dan vrij hoog, waardoor ik last kreeg van mijn nek en schouders.


Monique merkte aan mij dat ik emotioneel 'vol' zat en legde uit dat als je wordt geboren je je leven kunt zien als een ladekastje, elke ervaring vult een laatje. Maar op een gegeven moment zitten alle lades vol en moet je iets doen om ruimte te maken. Als het vol zit ontstaan er blokkades in je lichaam. Door die blokkades komt er geen zuurstof in delen van je lichaam waar het wel nodig is. Deze zuurstof zou een helende werking hebben.


Toen ik bij haar kwam heb ik alles over me heen laten komen, ben er blanco ingegaan. Nadien voelde ik me leeg of opgeruimd. Blij! Alsof ik weer even opnieuw kon beginnen. Letterlijk vrijheid ervaren door anders te ademen.  


Tip! deze behandeling is ook goed als (aanvulling op een) detoxprogramma.”Vrouw, 38 jaar


“Ik heb eerst een groepsademsessie gevolgd bij Monique. Ik ben een heel nuchter persoon en zo'n ademsessie leek mij in eerste instantie behoorlijk zweverig.


De sessie is me 100% meegevallen. Mede ook door hoe Monique de sessie geeft.


Naar aanleiding hiervan heb ik ook een ademsessie bij Monique gedaan samen met mijn vriendinnen.


Wat bijzonder om zo'n sessie te doen met je vriendinnen.


Bij beide sessies vond ik het heerlijk om even 'weg' te zijn van je hectische leven en even niks aan je hoofd te hebben.


Wat ik ook niet had verwacht  was dat ik na zo'n sessie zoveel (positieve) energie voor terugkrijgt.


Ik had het niet verwacht, maar ben echt heel enthousiast geworden over TB en van plan om vaker bij Monique te gaan ademen.”
Evelien, 56 jaar


“Het koste mij even wat tijd om me werkelijk over te geven aan de ademsessies.
Dat lag aan mij, zeker niet aan Monique.
Juist door haar warmte en vertrouwdheid en de veilige omgeving die zij creëert,
lukte het mij om in ‘the flow’ van de ademsessies te komen. Ik voelde me volledig geaccepteerd en gerespecteerd.


Door TB heb ik veel beter geleerd te luisteren naar mijn lijf en niet bang te zijn voor de emoties en gevoelens die een ademsessie kunnen oproepen.
Het heeft me juist verder gebracht dan ik ooit van te voren kon bedenken.”V r o u w , 3 1 j a a r


" I k v o n d h e t h e e l f i j n z o a l s j e d e a d e m s e s s i e d e e d , j e k o m t a l s e e n w a r m , b e t r o k k e n e n e n e r g i e k p e r s o o n o v e r , e n d a t   w a s p r e t t i g . E n m o o i w a t j e z e i o v e r d a t m i j n b o r s t n i e t m e e a d e m d e , h e t k l o p t   d a t i k a l t i j d l a s t h e b g e h a d v a n   c o n f l i c t e n t u s s e n v e r s t a n d e n   g e v o e l . ”

Leontien, juni 2016


“Spanningsklachten, chronische hyperventilatie: in drukke tijden hoorde dat bij mijn leven. Voor ik met AdemVrijheid in aanraking kwam, had ik al veel andere ontspannings- en ademhalingentherapieën gehad. Yoga, Buteyko, Mensendiec, etc.. Maar daardoor verergerde de klachten meestal. Doordat ik zo op mijn ademhaling ging letten, ging het juist mis. Ik probeerde mijn ademhaling onder controle te brengen. En die controledrang was nu juist mijn probleem. Ik bezocht Monique op een moment dat het helemaal niet zo goed ging. Ik sliep slecht en had veel last van hyperventilatie.


Na de eerste sessie bij Monique heb ik geen hyperventilatie meer gehad. En al snel gingen ook de andere klachten over. Ik kan weer vrij ademen! Geen dichtgeknepen keel meer. Geen hoge ademhaling.” 

Bij Monique voelde ik me vanaf het begin veilig en prettig. De oefenruimte is met zorg ingericht. En aan alle details kun je voelen en zien dat je welkom bent en in goede handen. Voorafgaand aan de oefening kon ik mijn verhaal kwijt en prikkelde zij mijn gedachten met waardevolle inzichten. 


Ik heb nu vijf sessies gedaan en heb daarmee instrumenten in handen gekregen om met meer ontspanning en ademvrijheid in het leven te staan. Ik voel me beter. Mijn handen en voeten zijn warmer, mijn doorbloeding is beter. Ik ben meer ontspannen en sta meer in contact met mijn lichaam en voel dus sneller wanneer ik een grens over ga. Met dagelijkse ademmomenten houd ik mezelf in ademconditie: even tien minuten liggend op bed, stiekem tijdens een vergadering, in de auto. Ik zou niet meer zonder kunnen.


Monique heeft me geleerd om los te laten en me over te geven: om met volle teugen te genieten.  Na vijf sessies heb ik met mezelf afgesproken om ieder half jaar terug te gaan. Omdat ik geloof dat deze therapie een belangrijke bijdrage levert aan mijn gezondheid.”


Simone


“Vorig jaar tijdens een periode waarin ik niet zo goed in mijn vel zat, merkte ik dat mijn ademhaling ontregeld was. Eerst dacht ik nog dat het vanzelf wel over zou gaan naarmate ik me beter zou gaan voelen, maar dat gebeurde niet. Op een gegeven moment voelde ik me weer 100% fit, alleen mijn ademhaling kon nog wel zomaar ontregeld zijn; dan bedoel ik voornamelijk een hoge ademhaling tot bijna hyperventilatie aan toe. Sporten en ontspanning werkten beide niet en dat gaf weer extra onrust, want ik dacht soms wel dat het echt nooit meer zou overgaan.


Gelukkig kwam ik via via bij Monique terecht, daar ben ik nog steeds heel dankbaar voor. Monique heeft mij met haar ademtherapie geholpen om weer terug te komen bij mijn eigen goede ademhaling, van de periode voordat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik kan oprecht wel spreken van een gevoel van 'verademing', dat voelde ik echt zo.


Monique is een hele fijne dame en ze begeleidt je echt super goed tijdens een ademsessie. Monique gaf mij ook het gevoel dat ik me bij haar kwetsbaar kon opstellen, dat heb ik ook als zeer prettig ervaren, zeker omdat een geslaagde ademsessie ook wel de nodige kwetsbaarheid van je vraagt. Dus als je adem je niet lekker zit, maak een afspraak met Monique want ze zal je zeker bij de oplossing van je probleem.”